Datum

23 september 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

EDE FC Jeugd heeft op eigen veld een 3-1 zege behaald op het Zeister Saestum. Een ploeg die jaarlijks in de derde klasse een rol van betekenis speelt.

,,FC Jeugd kende een lastige voorbereiding maar deze week was, behalve de geschorste Ilker Öztürk iedere en weer aan boord", opende GC Jeugdtrainer André Hagen. Hij sprak van een evenwichtige strijd waarin beide ploegen kansen kregen. Maar de efficiëntie van FC Jeugd de doorslag gaf. ,,Het was bij Saestum veel 'net niet'. Na een half uur kwam FC Jeugd op een 1-0 voorsprong. Het was Sergen Tomruk die van zeker dertig meter inschoot. De keeper stond op de vijf meter en was kansloos", had Hagen genoteerd.

Nadat Mustafa Tirgil nog een goede mogelijkheid op de 2-0 liet liggen was hij met de klok op vallen wel messcherp. ..Mustafa werd weggestuurd en een op een met de doelman liet hij deze kansloos: 2-0."  In de tweede helft gaf de thuisclub nauwelijks iets weg. Verdedigend stond het als een huis.

,,Met nog twee minuten te spelen kregen de gasten een strafschop. De scheidsrechter dacht dat in een duel waarbij Hakan Yilmaz was betrokken had zijn tegenstander vasthield. De strafschop werd benut. Dan is het even de vraag hoe de ploeg zal reageren. Dat deden ze goed. Mustafa Tirgil speelde Enes Baykan aan die de bevrijdende 3-1 scoorde", besloot de trainer tevreden.

Zondag gaat FC Jeugd op bezoek bij Wasmeer dat won bij Nederhorst.