3e klasse D

14 oktober 2018 14:30

Onbekend

FC Jeugd verloor van het Amersfoortse VVZA met 0-2.

,,Onze makke is dat er op dit moment moeilijk doelpunten worden gemaakt. Er komen wel kansen maar die moet je wel verzilveren", opende", opende FC Jeugd trainer André Hagen. De Edese derdeklasser legde een prima wedstrijd op de grasmat.

,,Ons spel was gewoon goed. VVZA had daar best veel moeite mee. Misschien wel typerend was dat zij vijf gele kaarten opliepen en wij maar een." De ploeg die compleet was zag Ilker Öztürk een mooie kans missen. ,,De keeper liet de bal los en hij kon er net niet bij", ging Hagen verder.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld. FC Jeugd viel aan en VVZA moest zich tot counteren beperken. ,,Uit het niets viel een kwartier voor tijd de 0-1. Onze doelman (Özkan Yilmaz, red.) kon net niet bij de bal en het was 0-1", sipte Hagen. Hij zag daarna Altay Tomruk en Achraf Benahmed weinig geluk hebben om de 1-1 te scoren.

,,In blessuretijd werd het nog 0-2. Toch ben ik er van overtuigd dat deze ploeg een rol van betekenis gaat meespelen. Het enige wat er momenteel aan ontbreekt is zoals gezegd scoren", besloot Hagen.

FC Jeugd dat de elfde plaats bezet met drie punten gaat zondag op bezoek bij Roda'46 in Leusden.