85'

Groep 3 10

1 september 2019 14:30

Onbekend

FC Jeugd verloor in een doelpuntrijk duel tegen het eveneens in de derde klasse uitkomende Beuningse Boys met 4-7. Toch was de trainer Mohammed Mouhouti (FC Jeugd) niet ontevreden na afloop.

,,We zitten in de voorbereidingsfase. Zeker tien en misschien wel twaalf selectiespelers waren nog niet aanwezig. Maar degenen die er wel waren, en ook de gastspelers uit andere teams verdienen een compliment voor de wijze waarop is gestreden", gaf Mouhouti aan.

Op sportpark Hoekelumse Eng leek Beuningse Boys de thuisclub te overspelen. Kans op kans was niet aan de gasten besteed. Slechts Lars van Mil scoorde. Nadat ook FC Jeugd via Sergen Tomruk van zich liet horen werd het 0-2. Hands van Mohamed el Hassnaoui in het strafschopgebied betekende een strafschop. Daar wist Glenn Muller wel raad mee. Invaller-doelman Adem Durmus, die overigens meerdere kansen onschadelijk maakte, was kansloos.

Sergen Tomruk zorgde voor de 1-2 ruststand. Waarbij moet worden aangetekend dat FC Jeugd ook de nodige kansen liet liggen. Maar ook de aantekening dat de nog niet ingespeelde ploeg van Mohammed Mouhouti soms aardig combinatie voetbal liet zien. De Edese coach wist zijn manschappen met positieve coaching daartoe aan te zetten.

In vijf minuten na rust de rust ging het bij FC Jeugd even fout. Verdedigingsfouten betekende al snel 2-6. De 2-4 werd ingetikt door Achraf Benahmed. Een prachtige vrije trap van Ümit Senyer werd gekeerd. Enis Baykin was alert en scoorde de 3-6. Met nog twintig minuten te spelen golfde het spel op en neer. Na de 3-7 zette Achraf Benahmed de 4-7 eindstand op het prachtige scorebord.