3e klasse D

24 november 2019 14:00

Onbekend

FC Jeugd won bij het Amersfoortse APWC de topper met 0-1.

Met deze zege gaat FC Jeugd nu in de derde klasse West aan de leiding. FC Jeugd heeft na negen wedstrijden twintig punten verzameld.

De Edenaren zagen de concurrenten VDZ (verlies) en VVZA (gelijk) punten verspelen. Laatstgenoemde, nog twee wedstrijd te goed staat virtueel gelijk. VDZ zag de achterstand op FC Jeugd oplopen naar twee verliespunten. Het blijft dus dringen aan de top.

,,Wij domineerden vanaf het begin. Maken we de twee of drie goede kansen die we kregen, zitten de punten al halverwege in de zak", opende namens FC Jeugd technisch manager Melis Versteeg.

Hij dat FC Jeugd de eerste helft afsloot met een 0-0 gelijkspel.

,,In de tweede helft was het weer eenrichtingsverkeer op het doel van AWPC. Na een minuut of zes  kopte Elmeris Avdic na een voorzet van Sergen Tomruk de  0-1 binnen. Daar maakte hij Edese aanhang, met het achteraf winnende doelpunt heel blij", ging Versteeg verder.  De Edese derdeklasser bracht met Kamal Hamdaoui en Ilker Öztürk meer snelheid in de ploeg.

,,Het enige, maar wel belangrijk bij voetbal was, dat wij verzuimden te scoren. Dan mag je blij zijn dat doelman Özkan Yilmaz twee honderd procent kansen verwerkt. Anders sta je ook nog met lege handen", meende Melis Versteeg. In de zevende minuut van blessuretijd liet Kamal Hamdaoui in een 1 op 1 situatie met de doelman van AWPC de kans op 0-2 liggen. ,,Toch wel, en onnodig billenknijpen in het laatste kwartier. Maar goed de punten zijn binnen", wist de technisch manager.

FC Jeugd, dat nu kansrijk is voor de eerste periodetitel (gaat over twaalf ronden) speelt zondag een thuiswedstrijd tegen Eldenia.